Woningontruiming Arnhem

Is het huis leegruimen na overlijden uw verantwoordelijkheid?

×
Ga terug naar het overzicht

Bent u of een naaste net een dierbare verloren? Onze oprechte condoleances met dit verlies. Uit ervaring weten wij hoe zwaar en verdrietig deze periode voor u is. Hopelijk heeft u steun van uw familie en vrienden, want er komt zoveel op u af. Niet alleen de uitvaart, ook het leegruimen van het huis van uw naaste moet worden geregeld. Het leegruimen van een huis is fysiek al zwaar, maar voor u als nabestaande is dit ook emotioneel erg heftig. U hoeft het niet allemaal alleen te doen, wij helpen u hier graag bij.

Bent u verantwoordelijk voor het leegruimen van het huis?

Voordat u begint met het huis leegruimen, is het verstandig eerst uit te zoeken wie hier verantwoordelijk voor is. Uit het testament blijkt vaak wie de erfgenamen zijn. Bent u één van hen? Dan bent u (mede)verantwoordelijk voorr de ontruiming. Is er geen sprake van een testament, dan wordt het wettelijk erfrecht gevolgd. Dat betekent dat een bloedverwant, geregistreerd partner of echtgenoot alle bezittingen erft, maar ook eventuele schulden en kosten die er zijn én die nog worden gemaakt.

Wanneer moet het huis zijn leeggeruimd?

Het verschilt per situatie wanneer een huis ontruimd moet zijn. Voor een huurwoning geldt meestal een oplevertermijn van één maand, nadat de huur is opgezegd. Het huis moet worden opgeleverd volgens de eisen van de verhuurder. Betreft het een koopwoning, dan heeft u meer tijd voor het leegruimen, maar in beide gevallen geldt dat de kosten gewoon doorlopen. Dit geeft toch enigszins druk om het huis zo snel mogelijk te ontruimen.

Hoe werkt het leegruimen van het huis precies?

De ontruiming van een huis na overlijden werkt hetzelfde als een standaard woningontruiming. U zult moeten bepalen wat er moet gebeuren met de inboedel. Dit is een zware en emotionele opgave als nabestaande. De spullen roepen mogelijk herinneringen bij u op, maar zullen toch een nieuwe bestemming moeten krijgen. Wat gaat u houden, verdelen of bewaren? Moeten er items worden verkocht of worden weggegeven aan een goed doel? Kortom een hoop vragen, waarop u niet direct antwoord hoeft te hebben. U kunt de inboedel ook tijdelijk bij ons opslaan, zodat u er eerst eens rustig over na kunt denken en er later een nieuwe bestemming voor kunt bepalen.

Oplevering na een overlijden

Of het nu een huur- of koopwoning betreft, naast het leegruimen ervan zijn er vaak extra werkzaamheden nodig. Zoals gezegd moet een huurwoning worden opgeleverd volgens de voorwaarden van de verhuurder. Dat houdt in dat u het huis in originele staat moet terugbrengen en bezemschoon moet opleveren. Is het een koopwoning? Dan kan het zijn dat deze eerst verkoopklaar moet worden gemaakt. Voor beide situaties geldt dat er vaak  herstelwerkzaamheden moeten worden verricht, oude vloerbedekking moet worden verwijderd en er moet worden schoongemaakt. Ook dit kunnen wij u uit handen nemen.

Wij kunnen helpen met het leegruimen

U hoeft het niet allemaal alleen te doen, wij helpen u graag met het ontruimen en opleveren van het huis. U kunt ook bij ons terecht voor aanvullende diensten, zoals herstelwerk, reparaties, (spoed)verhuizingen of inboedel opslag. Wij ontzorgen u waar u wilt, zodat u zich kunt richten op uw verlies en eventuele andere zaken die nog moeten worden geregeld.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 026 – 303 4250 of per e-mail via onderstaande button.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht

Waarom kiest u Woningontruiming Arnhem?

Bij een woning- of bedrijfsontruiming komt veel kijken. Wij begrijpen dat uw prioriteiten ergens anders liggen dan bij de ontruiming. Bij Woningontruiming Arnhem ontruimen wij uw woning of bedrijfspand snel en nauwkeurig, zodat u nergens meer omkijken naar heeft. Zo kunt u zich focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. Wel zo fijn!

Vraag offerte aan

Wij werken samen met

Logo Cliniclowns
Logo De Zonnenbloem
Logo Gered Gereedschap
Logo SWOA
Logo Keten Dementie de Liemers
Logo To Care Zorgprofessionals
Logo ReShare Leger des Heils
Logo Erkend Leerbedrijf

Interesse in onze diensten? Vraag offerte aan